Zeven voordelen van payrolling voor freelancers

Wist je dat je dit ook kunt delen? Buffer this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Een freelancer heeft meestal bewust gekozen voor het werk dat hij doet. Waar hij niet bewust voor heeft gekozen is het administratieve werk dat hoort bij het hebben van een eigen bedrijf. Gelukkig kan dat eenvoudig uitbesteed worden aan een boekhouder. Wist je dat je ook kunt kiezen voor payrolling? Wel de vrijheid, maar niet de rompslomp, dat klinkt toch goed? De zeven voordelen van payrolling voor freelancers.

1. Minder financiële risico’s

Doen wat je wilt en daar ook nog eens geld mee verdienen, meestal is dit de drijfveer van een freelance bestaan. Een nadeel is het financiële risico dat een freelancer loopt, in plaats van een vast salaris moet een freelancer het doen met de opdrachten die voorhanden zijn, mits hij ze binnen weet te slepen. Als je in zee gaat met een payrollbedrijf worden de financiële risico’s minder, hoewel je nog steeds zelf bepaalt voor wie je werkt en tegen welk tarief.

2. Inschrijven bij officiële instanties: niet nodig

Als je een eigen bedrijf start, is het nodig langs officiële instanties te gaan om het bedrijf te laten bestaan. Niet als je kiest voor payrolling, omdat je in dienst komt van het payrollbedrijf, is het bijvoorbeeld niet nodig om langs de Kamer van Koophandel te gaan. Ook een btw-nummer hoef je niet aan te vragen, gewoon direct beginnen met klanten zoeken en aan de slag met je opdrachten.

3. Maar een opdrachtgever? Geen probleem

Als freelancer werken voor één opdrachtgever? Daar kan de Belastingdienst niet mee leven. Volgens deze dienst kan het bedrijf de freelancer dan net zo goed in dienst nemen en wil het de inkomstenbelasting doorberekenen aan de opdrachtgever. Niet als je werkt volgens payrolling: omdat je in dienst bent van het payrollbedrijf, waar meer mensen zicht aangesloten hebben, is er officieel geen sprake van één opdrachtgever. Handig, als je een grote opdrachtgever hebt en eigenlijk geen tijd om er anderen bij te zoeken.

4. Hoe kan het dat je toch zelfstandig werkt?

Omdat een freelancer zelf op zoek gaat naar opdrachtgevers en ook zelf de afspraken maakt met de opdrachtgever, werkt hij dus wel zelfstandig. De gewerkte uren worden doorgegeven aan het payrollbedrijf, zodat die de financiële afhandeling doet. Hoewel je juridisch gezien in dienst bent van een payrollbedrijf, merk je daar als zelfstandige niets van. Dit maakt dat zelfstandig werken zorgeloos kan.

5. En je verzekeringen?

Voor de uren die je via het payrollbedrijf werkt, ben je verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en ziekte. Dit betekent dat er een gedeelte van de netto-opbrengst van een opdracht achtergehouden wordt. Het grootste voordeel hiervan is dat je deels zeker bent van een salaris. Laten we eerlijk zijn, niet voor elke freelancer pakt deze berekening hetzelfde uit, het is dus wel noodzakelijk dat je jouw situatie goed uitzoekt en door laat rekenen voor je de stap neemt (deels) te gaan werken met payrolling.

6. Crediteurenbeheer, zelfs dat besteed je uit

Heb je een hekel aan het najagen van je crediteuren? Zitten er tussen jouw klanten wanbetalers? Ook dit is niet meer ‘jouw pakkie aan’. Het payrollbedrijf zit bovenop jouw betalingen en zorgt ervoor dat jij de opbrengst gestort krijgt, als een soort salaris. Dit kan je een hoop kopzorgen schelen! Gelukkig zijn niet alle opdrachtgevers gelijk, natuurlijk.

7. Een vast contactpersoon weet van wanten

Niet elke keer een nieuw iemand aan de telefoon, een vast contactpersoon bij het payrollbedrijf antwoord jouw vragen en is er voor je. Niets is zo vervelend als elke keer je hele situatie uitleggen. Een vast contactpersoon is op de hoogte van de gang van zaken, maar weet ook hoe je benaderd wil worden en wanneer dat het beste uitkomt. Nu lijkt het of payrolling in combinatie met freelancen alleen maar voordelen kent, maar dat is natuurlijk onzin. Een advies op maat kan ervoor zorgen dat je ook een beslissing op maat neemt.