Wanneer is het kopen van een combi sauna de juiste keuze?

Wist je dat je dit ook kunt delen? Buffer this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Als je een sauna wilt gaan kopen, weet je misschien niet dat je de keuze hebt tussen verschillende soorten sauna’s. Een van de soorten is een combi sauna. Voordeel van deze sauna is dat hij twee soorten sauna’s in één combineert. Maar waarom zou je nou een combi sauna aanschaffen?

Traditioneel of infrarood

Kort door de bocht zijn er twee soorten sauna’s die het meest bekend zijn: de traditionele Finse sauna en de infraroodsauna. De Finse sauna kenmerkt zich door het hebben van een kachel. Dit kan zowel een elektrische als een houtkachel zijn. Op de kachel liggen stenen, die heel warm worden. Door water over de stenen te gooien ontstaat een warm en vochtig klimaat waar je van ontspant. Vooral als je het water combineert met etherische oliën. Een traditionele Finse sauna kan ook een stoombad zijn, door de toepassing van een combikachel. De kachel warmt tot ongeveer 90 graden Celsius. De etherische oliën gebruik je vooral omdat die lekker ruiken en zijn aan te schaffen in variabele geuren.

Goed voor spieren en gewrichten

Een infraroodsauna werkt niet met een kachel maar met stralers. De zogenaamde rode lampen hoeven niet opgewarmd te worden en zijn dus direct op temperatuur. De temperatuur wordt minder hoog, maar de weldaad is er niet minder om. Een infraroodsauna is heel goed voor je als je stramme spieren hebt of als je gewrichten niet helemaal meewerken. De straling werkt een beetje zoals de zon zijn werk doet. Je raakt ontspannen en voelt dat de verwarming van je lichaam je spieren en gewrichten ontspant. Een infraroodsauna is een hele andere manier van saunagang dan een traditionele Finse sauna. In die laatste kun je vertoeven tot je de vochtige warmte zat bent, maar in de infraroodsauna ben je met twintig minuten wel klaar.

Combinatie van beide

Wat je als voor- en nadelen ziet van de verschillende sauna’s is eigenlijk niet belangrijk. Feit is dat de ene keer de ene sauna meer aan je eisen voldoet en de andere keer de andere sauna. En nu komt het grootste voordeel van een combi sauna: het combineert beide sauna’s in één. Het is maar net welke stand je gebruikt. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt of de reden van je saunabad stel je het programma van de sauna in. Zowel een kachel als infraroodlampen zijn in de sauna aanwezig.

Hoeveel ruimte heb je?

Heb je eenmaal de beslissing genomen dat je een combi sauna aan wil schaffen, weet dan dat er dan nog steeds heel veel keus is. Weer afhankelijk van je wensen kun je een sauna samenstellen die geheel naar jouw idee is. Natuurlijk hangt het af van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en van wat je te besteden hebt. De combi sauna is veelal geschikt voor twee personen. De kleinste sauna is ongeveer 130 x 120 cm groot. De grootste neemt iets meer ruimte in en is bijvoorbeeld 130 x 220 cm. Een combi sauna is een luxe sauna: je krijgt zowel de ontspannende werking van een korte golf sauna als het relax genieten van een Finse sauna.

Keuzestress in de ban

Als je een combi sauna koopt, koop je zoals gezegd twee in een. Vooral als je niet kunt kiezen is dat heel handig. Scheelt je een hoop keuzestress en zowel je rust als gezondheid worden met een combi sauna aangepakt. Per keer dat je gebruikmaakt van de sauna kies je welk programma je neemt. Misschien twijfel je nog over de grootte, maar dan kun je eenvoudig een afspraak maken om de verschillende sauna’s in de showroom te bekijken. Op je gemak kun je je dan laten informeren naar alle verschillende mogelijkheden. Bovendien kun je ook accessoires uitzoeken waarmee je combi sauna jouw eigen wellness oord wordt. Wist je dat je de sauna eenvoudig zelf kunt opbouwen? De adviseur laat je de mogelijkheden graag zien. Laten plaatsen kan natuurlijk ook. Het is maar net hoe relax je het hebben wilt.