Waarom Jouw Bedrijf een Corporate Video Moet Hebben

Wist je dat je dit ook kunt delen? Buffer this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Elk bedrijf is ooit gestart naar aanleiding van een goed verhaal. Het belang van het vertellen van dat verhaal ligt in de bekendheid die een bedrijf wil hebben. Hoe zorg je ervoor dat jouw verhaal bij jouw publiek bekend wordt? Met een corporate video! In zo’n filmpje laat je zien wat je doet en wie je bent. Door middel van een mooie animatie laat je zien waar jouw organisatie voor staat. Zo’n video moet wel goed zijn: je hebt maar één kans om de juiste eerste indruk achter te laten.

Corporate video: een visitekaartje van waarde

Een video blijft beter hangen dan een stuk tekst. Dit komt omdat negentig procent van wat onze hersenen onthouden binnengekomen is via visuele beelden. Je brein is niet alleen in staat beelden beter te onthouden, hij neemt de informatie ook nog eens duizenden malen sneller op. Alleen dat al geeft aan dat video effectief is. De mens denkt in afbeeldingen. We begrijpen de boodschap veel sneller en hoeven daar ook nog eens veel minder moeite voor te doen. Een stuk tekst lezen kost aanzienlijk meer energie. Met een goed gemaakte corporate video heb je dus een waardevol visitekaartje in handen.

Delen en verspreiden

Als je een filmpje hebt dat zo goed aanslaat dat mensen zich met de beelden willen identificeren, dan heb je grote kans dat jouw verhaal massaal gedeeld wordt. Visuele content is belangrijk, kijk alleen maar naar een sociaal platform als Facebook. De plaatjes trekken direct je aandacht en massaal worden de filmpjes afgespeeld door gebruikers. Onze hele wereld is digitaal én visueel. Als je kijkt maar de sociale media die op dit moment populair zijn, dan draait het overgrote deel om visueel beeld. Instagram bijvoorbeeld is gericht op foto’s en video’s. Pinterest is een grote vergaarbak aan inspirerende beelden. Het verhaal van je bedrijf krijgt meer gezicht als het in beeld gebracht wordt. Als bedrijf heb je met een goede video dus een enorm bereik. Een corporate video is daarom van grote waarde.

Spelregels voor corporate video

We zeiden het in dit artikel al eerder: een eerste indruk maak je maar een keer. Voor je een corporate video laat of gaat maken, is het daarom belangrijk dat je goed bepaald wie je doelgroep is en wat jouw doelgroep boeit. Je kunt je verhaal vertellen, maar als jouw doelgroep dit totaal niet interessant vindt, is het zonder van je tijd. Het is je doelgroep die bepaalt wat gekeken en vooral wat gedeeld wordt. Daarnaast zijn er een aantal spelregels voor het maken van een corporate video. Je verhaal moet bijvoorbeeld:

  • onderscheidend zijn
  • relevant zijn
  • geloofwaardig zijn
  • helder zijn
  • onweerstaanbaar zijn
  • afwisselend zijn
  • leuk zijn om naar te kijken

Dat zijn nogal wat eisen, maar zonder goed over deze punten na te denken, is het maken van een corporate video wellicht zinloos.

Show, ánd tell

Zelf ben je natuurlijk reuze enthousiast over jouw bedrijf en over het verhaal dat je wilt vertellen. Beperk je echter: je moet niet in de valkuil stappen te veel te willen vertellen. Als je te veel informatie in je video stopt, komt de boodschap niet over. Probeer nooit een concurrent te imiteren, alleen door je te onderscheiden heb je de kijkers op je hand. Als je corporate video te lang is, haken mensen af. Zorg er dus voor dat het leuk is om te kijken, de boodschap bevat én niet langdradig is. Verder is het belangrijk dat je nadenkt over welke mensen je filmt, wie spreekt, hoe de voice-over klinkt en welke muziek je op de achtergrond gebruikt. Een goede corporate video maak je dus niet zomaar, een specialist helpt je hier graag bij.